JE VOELT JE BETER NA EEN SPORTMASSAGE !

Wat kunt u verwachten wanneer u bij mij komt:

 

  • Kort voorgesprek (reden bezoek, aard blessure, gezondheid, mogelijke contra-indicaties, etc.)
  • Diagnose stellen, lokaliseren
  • Vervolgens start ik met de behandeling, we bespreken vooraf de duur van de behandeling
  • Na de behandeling geef ik u een advies over eventuele vervolgstappen

Het is wetenschappelijk bewezen dat een sportmassage de doorbloeding bevordert, de afvoer van afvalstoffen sneller laat verlopen, de spiervermoeidheid bestrijdt en stressklachten ( hoofdpijn, vermoeidheid, verhoogde spierspanning) vermindert.

Voordelen van een sportmassage:

Sportmassage is niet alleen bedoeld voor sporters. Ook voor niet-sporters kan sportmassage goed zijn. Denk aan rug, nek, schouderklachten die vaak worden veroorzaakt door een verkeerde werkhouding. Ook stress kan een belangrijke oorzaak zijn van allerlei klachten.

Door een verkrampte houding kunnen verhardingen in de spieren ontstaan. Een aantal massagebehandelingen kan al verlichting geven of kan de klachten helemaal laten verdwijnen. Sportmassage is eigenlijk veel breder dan het in eerste instantie lijkt.

Een belangrijk onderdeel is de massage zelf maar ook: onderzoek naar lichaamshouding, bekijken en beoordelen van blessures, adviseren over omgaan met blessures, adviseren over trainingsopbouw, functietesten van spieren en gewrichten, aanleggen van tapes of bandages.