Sportmassage Drachten

Sportmassage

Het is wetenschappelijk bewezen dat een sportmassage de doorbloeding bevordert, de afvoer van afvalstoffen sneller laat verlopen, de spiervermoeidheid bestrijdt en stressklachten ( hoofdpijn, vermoeidheid, verhoogde spierspanning) vermindert.
JE VOELT JE BETER NA EEN SPORTMASSAGE !

Sportmassage is niet alleen bedoeld voor sporters. Ook voor niet-sporters kan sportmassage goed zijn. Denk aan rug, nek, schouderklachten die vaak worden veroorzaakt door een verkeerde werkhouding. Ook stress kan een belangrijke oorzaak zijn van allerlei klachten.

Medical Taping

Medical taping kan een uitstekende werking hebben bij: zweepslag, bloeduitstortingen, ontstekingen in pezen, tenniselleboog, golferelleboog, houdingsgerelateerde klachten, rug/schouderklachten, littekenverklevingen, lage rug klachten, nekklachten, hooikoorts, hielspoor etc.

De achtergrond gedachte van het Medical Taping Concept op een rijtje :

De CureTape® beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam,
ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen,
ondersteunt het spierstelsel.

Hersteltraining

Aan de hand van een vast protocol (rehaboom) vindt een inschaling plaats in welke fase u zich bevindt. Vervolgens wordt er een programma op maat gemaakt en met u besproken. Een unieke en veilige manier om u weer zover te krijgen dat u op uw eigen gewenste niveau kan functioneren.

Soigneur

Het verzorgen van wielrenners houdt o.a. het verstrekken van voedsel/drinken en massage aan de sporters van een wielerploeg in. Dit betekent in de praktijk dat je naast het praktisch bezig zijn (masseren en taping) ook antwoord moet kunnen geven op vragen van de sporter omtrent voeding en voedingssupplementen, fietsblessures en overreaching .

Ik heb op 17 februari 2016 mijn certificaat Soigneur behaald. De reden voor mij om dit certificaat te gaan halen, is het feit dat ik geregeld wielrenners ( zowel profs als amateurwielrenners) in mijn praktijk mag verwelkomen en ik merk dat naast het masseren van de wielrenner het ook belangrijk is dat je  ‘’de taal van de wielrenner spreekt’’.