Medical Taping

De achtergrond gedachte van het Medical Taping Concept:

 

  • De CureTape® beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam,
  • ondersteunt de lichaamseigen genezignsprocessen,
  • ondersteunt het spierstelsel.

Medical taping kan een uitstekende werking hebben bij: zweepslag, bloeduitstortingen, ontstekingen in pezen, tenniselleboog, golferelleboog, houdingsgerelateerde klachten, rug/schouderklachten, littekenverklevingen, lage rug klachten, nekklachten, hooikoorts, hielspoor etc.

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. In deze periode werden daar tapemethoden met elastische tape ontwikkeld die de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen. De grondleggers van Medical Taping waren er zich namelijk van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen.

Toen het concept verder werd ontwikkeld, bleek al snel dat de behandelingstechnieken zo veelzijdig zijn dat er naast de behandeling van spieren ook vele andere toepassingsgebieden bestaan.

Nieuwe technieken en aanvullingen volgden elkaar in snel tempo op. Zo ontstonden er dus nieuwe behandelingsmethoden, zoals “Medical Taping”, “Lymf Taping”, “Meridiaan Taping” en “Cross Taping”. Al deze methoden zijn vervolgens samengebracht in het Medical Taping Concept.