Over mij

Sportmasseur

Ik ben werkzaam geweest bij het CIOS in Heerenveen als docent sportmassage/wellnessmassage en verzorg hier nog de lessen MFA (Medic First Aid). Naast het lesgeven op het CIOS werk ik thuis (sinds 1 mei 2012) als sportmasseur. NGS sportmasseurs bezitten het enige door het ministerie van VWS erkende diploma sportmassage.

Sinds 2004 ben ik gediplomeerd sportmasseur en lid/licentiehouder van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Ik heb ruime ervaring als sportverzorger / sportmasseur bij o.a. voetbalvereniging Drachtster Boys.

“Ik werk in principe op de avonden van maandag t/m donderdag en vrijdagochtend. Komt u dit niet uit, dan gaan we samen op zoek naar een alternatief”.

Via andere opleidingen heb ik mijn kennis vergroot: sportmassage, medical taping, blessurepreventie, herstel- en conditietrainer, examinator NGS.

Soigneur

Het verzorgen van wielrenners houdt o.a. het verstrekken van voedsel/drinken en massage aan de sporters van een wielerploeg in. Dit betekent in de praktijk dat je naast het praktisch bezig zijn (masseren en taping) ook antwoord moet kunnen geven op vragen van de sporter omtrent voeding en voedingssupplementen, fietsblessures en overreaching .

“Ik merk in mijn praktijk dat naast het masseren het van belang is dat je de taal van de wielrenner spreekt.”

Soigneurs zijn werkzaam binnen alle lagen van de sport. Van lokale jeugdwedstrijden tot internationale koersen. Als soigneur bereid je de renners voor op deelname aan wedstrijden door hen te voorzien van voeding, lichamelijke-, paramedische- of psychologische zorg.

De soigneur heeft een voorbeeldfunctie voor zijn/haar renners en dient in goede harmonie samen te werken met het begeleidingsteam.